Kanadyjska wiza studencka 2019

agata-rebisz

Uniwersytety w Kanadzie plasują się w czołowej setce na całym świecie. Kraj jest często uznawany za jedno z najbardziej bezpiecznych i wielokulturowych środowisk odpowiednich dla studentów zagranicznych. Większość uczelni jest tańsza niż w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii, co czyni je jeszcze bardziej atrakcyjnymi dla studentów.

Wszyscy zagraniczni studenci muszą uzyskać wizę by studiować w Kanadzie. Student powinien spełniać wymagania Canadian Immigration Act and Regulations w normalnych warunkach. Prosimy o pozwolenie na rozpatrzenie wizy przez minimum cztery (4) do sześciu (6) tygodni.

Wniosek o wizę studencką w Kanadzie

Poniżej znajduje się procedura krok po kroku, aby uzyskać kanadyjską wizę studencką

Krok pierwszy (1): Złóż wniosek o przyjęcie na kanadyjski uniwersytet / uczelnię

Przede wszystkim, aby studiować w Kanadzie, należy uzyskać zgodę na przyjęcie (list z ofertą wstępu) od akredytowanej instytucji edukacyjnej w Kanadzie. Są różne Uniwersytety i uczelnie w Kanadzie który oferuje szeroką gamę programów i ogromnych udogodnień dla swoich uczniów. Zalecam przejrzec stronę internetową szkół wyższych i wybrac program odpowiedni pod względem jakości edukacji, rankingu, struktury programu, opłaty programowej i innych udogodnień dla studentów zagranicznych. Po powyższym procesie wypełnij formularz wniosku do wybranej instytucji. W procesie składania wniosku o przyjęcie będziesz musiał złożyć kilka dokumentów. Obejmuje to dowód wcześniejszych kwalifikacji akademickich, kopię paszportu i dowód znajomości języka angielskiego. A następnie czekaj na otrzymanie listu z ofertą.

Krok drugi (2): Zapłać opłatę za naukę

Po zaakceptowaniu Twojego listu ofertowego z instytucji edukacyjnej, powinieneś zapłacić czesne, tak jak zostało to określone w liście ofertowym. Ta płatność jest dokonywana za pośrednictwem międzynarodowego przelewu bankowego. Gdy tylko instytucja otrzyma płatność i przetworzy opłatę za naukę, uniwersytet / uczelnia otrzyma pokwitowanie.

Ten dowód wpłaty będzie potrzebny do złożenia wniosku o wizę studencką w Kanadzie.

Krok trzeci (3): zakup certyfikatu inwestycyjnego gwarantowanego (GIC) – opcjonalnie

Ważne jest, aby studenci kupili specjalny gwarantowany certyfikat inwestycyjny (GIC) od dowolnego z uczestniczących banków, takich jak SBI Canada Bank, Nova Scotia Bank, ICICI Bank, CIBC Bank. Za kwotę dziesięciu tysięcy dwieście dolarów amerykańskich ($ 10,200) CAD na dostosowanie wydatków na życie w 1st roku. Około dwustu dolarów amerykańskich ($ 200) zostanie odliczonych jako opłaty administracyjne przez Bank (opłata ta zależy od Banku). Student otrzymuje dwa tysiące dolarów amerykańskich ($ 2000) natychmiast po przybyciu do Kanady. Następnie osiem tysięcy dolarów amerykańskich ($ 8000) zostanie wypłaconych uczniom w dwunastu (12) ratach równoważnych jako miesięczne koszty utrzymania.

Krok czwarty (4): Przeprowadź testy medyczne

Kandydat (zwłaszcza na studia medyczne bądz związane z zywnoscią) będzie zobowiązany do przeprowadzenia badania lekarskiego przez lekarza zatwierdzonego przez rząd kanadyjski. Otrzymasz pokwitowanie za badania lekarskie, które będą wymagane przy ubieganiu się o wizę. Raport medyczny zostanie automatycznie przekazany do biura wizowego.

Krok piąty (5): Visa Visa

Aby złożyć wniosek wizowy, będziesz zobowiązany do dostarczenia następujących dokumentów zgodnie z SDS Checklist:

Formularz wniosku wizowego

Oryginalny ważny paszport z kserokopią strony Biodata

Formularz informacji rodzinnej.

Oferta wstępna List / list akceptacyjny wydany przez SDS Educational Institute w Kanadzie (Letter of Acceptance)

Korzystanie z formularza reprezentatywnego (IMM 5476)

Dowody biegłości w języku angielskim

Dokumenty akademickie

Pokwitowanie płatności czesnego

Potwierdzenie zakupu GIC (opcjonalnie)

Kwestionariusz studencki

Potwierdzenia medyczne / certyfikaty itp.

Krok szósty (6): Wynik Visa

Po otrzymaniu paszportu dowiesz się o wyniku swojego Kanadyjski wniosek wizowy dla studentów. Jak tylko twój Kanadyjski wniosek wizowy dla studentów zostanie zatwierdzony, otrzymasz list wprowadzający do Port of Entry (POE). Tymczasem uczniowie z krajów, które wymagają elektronicznego zezwolenia na podróż (ETA) lub wizy na pobyt czasowy, zostaną wydani w razie potrzeby.

Elektroniczna autoryzacja podróży (ETA) będzie powiązana z paszportem. Ważne jest, aby podróżować z tym samym paszportem, który został wykorzystany przy składaniu zezwolenia na naukę. Elektroniczna autoryzacja podróży (ETA) będzie ważna przez pięć (5) lat lub do wygaśnięcia paszportu, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej.

Dowód twoich finansów i list Akceptacyjny (oraz wszelkie inne dokumenty, które polecono ci wziąć) powinny być przedstawione wraz z paszportem w Canada Border Services Agency (CBSA). Kanadyjska Agencja Służb Granicznych (CBSA) wyda następnie twoje kanadyjskie zezwolenie na naukę i umożliwi ci dostęp do Kanady.